Bitlis Eren Üniversitesinde TÖMER’in Açılışı Yapıldı

Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER)  açılışı Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın katılımıyla yapıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki uluslararası öğrenciler başta olmak üzere  etkin dil kullanım becerisi kazandırarak eğitim ve araştırma ortamını oluşturmak ve bu alanlarda yapılacak çalışmalara öncülük etmek üzere kurulan TÖMER hizmete başladı.

Rektör Elmastaş, “Bitlis Eren Üniversitesi ve diğer birçok üniversitenin uluslararası öğrencilerine çeşitli seviyelerde Türkçe öğretmeyi amaçlayan ve son derece önemli olan bu merkezin açılmasında emeği geçen tüm hocalarımıza, personelimize teşekkür ederim" dedi.

Açılışta Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Atlı, Prof. Dr. Ferit İzci ve Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Genel Sekreter Muhammed Sami Belet, fakülte dekanları ve akademik personel eşlik etti.