Bitlis Eren Üniversitesi'nde “HIV/AIDS Gerçeği“ Farkındalık Semineri Yapıldı

1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında BEU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda “HIV/AIDS Gerçeği “ konulu farkındalık semineri gerçekleştirildi.

Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gizem Er bir sunum yaptı.

“Türkiye’de Günde 10 Kişi HIV İle Enfekte Olmuş Durumda"

Dr. Er konuşmasında; tanı konulan kişi sayısından çok daha fazla HIV pozitif vakası olduğunu söyledi. Er, HIV’ın bulaşma yolları ile ilgili bilgilendirme yaparken, bulaş hızının arttığını ve Türkiye’de günde 10 kişinin HIV ile enfekte olduğunu belirtti.

Sunumunda HIV’den nasıl korunulacağı ve pozitif olunca neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gizem Er, “Gençlerin bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. İleride sağlık alanında çalışacak öğrencilerin de çevrelerini bu konuda bilinçlendirmeleri önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Seminere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emine Kübra Dindar Demiray, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Öntürk Akyüz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.